Tekeningen

Het verschil tussen tekeningen en illustraties is moeilijk te duiden, en als je gaat googelen wordt dat niet helderder. Een tekening wil gezien worden en een illustratie wil iets laten zien, vond ik wel een aardige uitleg. En een iets concretere uitleg van het verschil is dat tekeningen op zichzelf staan en illustraties er zijn ter begeleiding van tekst. Op basis van deze twee ideeën heb ik mn werk gevoelsmatig ingedeeld.

Studio 52nd portretten

Van 2010 t/m 2017 tekende ik de portretten van de kinderen van studio 52nd voor in de programmaboekjes. Hier een selectie.

China tekeningen

Tekeningen die ik heb gemaakt naar aanleiding van de tijd dat ik in China woonde. Wat een weelde aan visuele input heeft dat land te bieden.

Home tekeningen

Ik gebruik graag herkenbare beeldentaal. Een deur, een gordijn, een deurklink. Een gootsteenputje. Door concrete tekeningen van dagelijkse objecten te maken, stil te staan bij de dingen, ontstaan er vanzelf nieuwe verhalen.

Bij jullie thuis

Mag ik mij thuisvoelen in jouw thuisgevoel? En mag mijn thuisgevoel mee? Deze tekeningen zijn ontstaan naar aanleiding van een onderzoek naar samengestelde gezinnen.